Om Open Water

SMT – sikkerhed i forbindelse med Open Water

Sikkerhed i forbindelse med Open Water er vigtigt, og hvert år er der desværre dødsulykker. MEN, de kan undgås og indtil videre har vi ikke oplevet det i SMT. Tendensen er dog, at vi som atleter bliver mere modige og gerne vil starte tidligere, så vi er klar til de første konkurrencer.

I SMT har vi vores egne sikkerhedsregler, som gælder for arrangementer i SMT-regi. Vi har i oplægget taget udgangspunkt i Østre Søbad, Almindsø.

Sikkerhedsregler:

  • Svøm aldrig alene.
  • Pas på hinanden.
  • Svøm aldrig i torden eller lyn.
  • Svøm aldrig, hvis du ikke er tip top – dovenskab er dog ikke en sygdom.
Vandtemperaturer:

Under 12 grader: Den almindelig træningen aflyses. Tag våddragten med i svømmehallen, hvis du har en konkurrence lige om hjørnet. For nybegyndere kan der være tale om at ”hilse” på vandet – ikke andet.

12-13 grader: Vi svømmer mellem badebroerne og max. 15 min. Skiundertøj eller ekstra neoprentrøje er en god idé. Pas på – kulden kommer snigende, og den bedøver, så man kan falde i søvn i vandet.

14-15 grader: Vi svømmer på den lille trekantbane i op til 30 min. – aldrig længere. Det er ekstra vigtigt at have en svømme makker i nærheden. Er der bølger, svømmer vi langs badeboerne.

16-17 grader: Det er ok at svømme længere ud, men bliv langs kanten og altid i nærheden af din makker. Vi svømmer i op til 60 min.

17 og derover: Torden og storm eller sygdom er det eneste, der kan stoppe os. Men husk altid de almindelige sikkerhedsregler for open water svømning

over 20 grader: Af hensyn til sikkerheden bør du fortsat have våddragt på, en makker ved din side osv.

Sikkerhedsudstyr mv.:

Våddragt – hjælper dig til at holde dig varm, men giver også opdrift, så dragten i sig selv er et sikkerhedsudstyr.

Farvestrålende badehætte, evt. med neoprenhætte under - gør det nemmere at genkende dig og se dig på afstand

Vandfast vat til ørerne – købes på apoteket

Neoprensko – gode hvis det er koldt, eller underlaget er dårligt, når du går i vandet. Brug evt. også et par alm. Løbestrømper, hvis der er grene eller sten ved startstedet, så du ikke skærer fødderne.

Havtaske - hjælper dig til at blive set, men du kan også ”klamre” dig til den, hvis du bliver træt eller har problemer. Indeholder en lomme til bilnøglen!

Næseklemme – mange bruger en næseklemme for at undgå problemer med pollen i vandet


Rigtig god svømmetur!


SPONSORER